MDF är en förkortning av Medium Density Fiberboard och MDF Tricoya kan sägas ta MDF till helt nya nivåer! Detta då MDF Tricoya är ett extremt vattentåligt material som går att bearbeta på samma sätt som MDF. I och med sin extrema tålighet mot vatten används den med fördel till utomhusrelaterade projekt som exempelvis fasadklädnad, fönster, lekplatser, utomhusskyltar. Monterad i en konstruktion förekommer minimal rörelse hos materialet. MDF Tricoya lämpar sig till sportutrustning och används även inom fordonsindustrin. MDF Tricoya har goda mekaniska egenskaper och att det är enkelt att limma ihop konstruktioner med vanligt trälim.

Tillgängliga tjocklekar och färger

  • 9mm - Natur
  • 6mm - Natur
  • 4mm - Natur

Bredd på skärsnitt

Ca: 0.08-0.2mm

I MDF brukar man inte behöva göra några justeringar av skärsnitten för att få bra passform, utan använd nominella mått och låt lasern ta bort skärets bredd för att göra dina delar enkla att montera.

Skivstorlek

  • 9mm - 1200mm * 800mm
  • 6mm - 1200mm * 800mm
  • 4mm - 1200mm * 800mm

Hur blir resultatet vid laserskärning?

Tips från TechStation!

Genom att limma och använda sig av en "tab"-konstruktion vid sammanfogning av MDF bitar kan man skapa mycket starka förband. Vi rekommenderar Aliphatic Resin istället för "vanligt" trälim då det torkar mycket fortare och ger starka fogar.

Vid framtagning av prototyper och liknande går det även att gänga direkt i materialet. Kör först försiktigt med en gängtapp och skruva sedan i din skruv. Gängan tål inga större belastningar men brukar vara tillräckligt för tex provmontering av detaljer eller vid enklare förband där man inte vill limma.

Fördelar:

+ Extremt vattentåligt (leverantören ger hela 50 års garanti på materialet)

+ Goda mekaniska egenskaper

+ Enkelt att limma

+ Slät yta

+ Bra toleranser på materialen

+ Formstabilitet

Nackdelar:

- Måste förborras

Mekaniska egenskaper:

  • Densitet: 600-800 kg/m3

Inga beställningar kommer behandlas under våren 2024.

Jag har nu fått möjligheten att vara hemma med min dotter och parkerar därför hemsidan. Det är fritt fram att prova tjänsten, men inga beställningar går att lägga.

Är du intresserad av att ha den här funktionaliteten på er hemsida eller är sugen på att börja med laserskärning får ni gärna höra av er till info@techstation.se


Mvh
 Oskar Prytz
 TechStation

TechStation.se använder cookies.